flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захищаймо права разом!

29 серпня 2018, 15:00

Захищаймо права разом!

 

        29 серпня 2018року в рамках проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО» у приміщенні Звенигородського районного суду Черкаської області відбулася робоча зустріч з начальником Звенигородського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Черкаській області Горбатюком Д.Л. та заступником начальника Звенигородського міськрайонного ВДВС ГТУЮ у Черкаській області Ткаченком А.В. з працівниками апарату суду.

       Метою заходу стало обговорення питань щодо підвищення рівня обізнаності громадян про свої права та зокрема про право на виконання рішення суду про стягнення аліментів, інформування щодо механізмів захисту, а також сприяти розвитку доступу до правосуддя.

      В процесі спілкування обговорено питання, щодо інформування громадян про можливості використання та захисту своїх прав у повсякденному житті, формування практики та узгодження проблем стосовно притягнення боржника до адміністративної відповідальності за несплату аліментів у вигляді суспільно корисних робіт, щодо актуалізації переліку суспільно корисних робіт, забезпечення їх фінансування для здійснення оплати за виконану боржником (порушником) роботу, щодо притягнення боржника до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від відбування адміністративного стягнення, та інші новацій чинного законодавства.

       Підсумовуючи учасники зустрічі зауважили, щодо необхідності працівникам суду та працівникам виконавчої служби вживати максимальних заходів передбачених законодавством, щодо стимулювання злісних не платників аліментів до погашення боргів, адже ще досить багато дітей не доотримують довгоочікувані аліменти.