flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

день відкритих дверей у суді

15 травня 2018, 10:09

14 травня 2018 року у Звенигородському районному суді Черкаської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами 9-х класів ЗОШ №3 м. Звенигородка  в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Відкрила захід заступник керівника апарату суду Костенко Тетяна Василівна, яка розповіла про історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, та ознайомила з правилами поведінки в суді.

Було проведено екскурсію судом, в ході якої діти відвідали зали судових засідань, канцелярію суду, приймальні та кабінет судді. Було продемонстровано техніку фіксування судового процесу, роз’яснено порядок розгляду судового засідання в режимі  відеоконференції.

Суддя-спікер Сакун Дар’я Ігорівна ознайомила дітей з порядком прийняття заяви  канцелярією суду та порядком автоматичного розподілу справ між суддями, передачі заяви судді на розгляд, призначення  справи до слухання та які підготовчі дії суддя проводить перед призначенням справи до слухання.

 Для кращого  розуміння та уявлення роботи судді, адвокатів, було запропоновано дітям  прийняли участь у судовому засідання під час розгляду цивільної справи.

Під час ознайомлення з роботою архіву суду, дітям було продемонстровано  вироки суду за 1945-1950 року

Наприкінці було організовано колективне фотографування .

Звенигородський районний суд Черкаської області  планує організацію подібних заходів на регулярній основі та запрошує до співпраці і комунікації учбові заклади району та міста.

За повідомленням прес-служби суду