flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадянам яким не можливо надіслати поштову кореспонденцію в окуповані території України, щодо відповідача – Недзельського  В.П.

19 жовтня 2023, 16:05

Оголошення про ухвалення судових рішень, громадянам яким не можливо надіслати поштову кореспонденцію, в тому числі адресовану одержувачам в окуповані території України

Справа № 690/508/23

Провадження № 2/694/513/23

 

 Звенигородський  районний суд  Черкаської області  повідомляє відповідача – Недзельського  Віктора  Петровича , про те, що у справі № 690/508/23 за позовом Недзельської Марини  Юріївни  до Недзельського Віктора Петровича  про стягнення аліментів , 09.10.2023 суддею Звенигородського районного суду Сакун Д.І.винесено ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття спрощеного провадження у справі. Судове засідання призначено на 08.11.2023року.

Крім того, встановлено строк відповідачу для подання заяви із запереченням протии розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - п’ять днів з дня вручення ухвали.

Встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п’ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 178 ЦПК України відзив повинен містити: 1) найменування (ім’я) позивача і номер справи; 2) повне найменування (для юридичнихосіб) абоім’я (прізвище, ім’я та по батькові для фізичних осіб) відповідача, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичнихосіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб – громадян України, номери засобівзв’язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти, за наявності; 3) у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем; 4) обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, надану позивачем, з якою відповідач погоджується; 5) заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права; 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання; 7) заперечення (за наявності) щодо заявленного позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті; 8) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв’язку із розглядом справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 191 ЦПК України).  

Встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив - п’ять днів з дня вручення відзиву відповідача на позов з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановлено відповідачу строк для подання заперечення - п’ять днів з дня вручення відповіді на відзив з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз’яснено, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету штрафу у сумі у випадках ненадання копії відзиву на позов,  відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк (ст. 148 ЦПК України).

Роз’яснено, що відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч.ч. 3, 8 ст. 83 ЦПК України).

Роз’яснено учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та наявність у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою. Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення учасник справи подає суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання з одночасним надісланням копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи ( ст. 212 ЦПК України).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової владиУкраїни в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається https://zv.ck.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали суду виключно в частині відкриття провадження  у справі з порушенням правил підсудності. В іншій частині ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. 

 

Зповагою,

Суддя Звенигородського

районного суду                                                          Д.І. Сакун