flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звенигородський районний суд Черкаської області відвідали учні Шевченківської ЗОСШІ Черкаської обласної ради

02 червня 2023, 09:17

        З метою підвищення загального рівня правової культури 30.05.2022року Звенигородський  районний суд Черкаської області  відвідали учні Шевченківської ЗСШ інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради Шевченківська ТГ .

  Учнів зустріла заступник керівника апарату  Костенко Т.В., яка провела екскурсію приміщенням суду і розповіла про діяльність та організацію роботи суду. Учні відвідали канцелярії суду, зали судових засідань та оглянули інформаційні стенди.

     Консультант суду Черпак Ю.В.  ознайомила учнів з роботою канцелярії суду, роз’яснила як відбувається   приймання та реєстрація позовних заяв, заяв, скарг, справ кримінального провадження та розподіл їх у комп’ютерній програмі документообігу  загальних судів «Д-3», яким чином приймається інформація засобами факсимільного зв'язку та електронною поштою та щодо прийому громадян. Учні побували в архіві суду, побачили як зберігаються справи.

Надалі суддя Звенигородського районного суду Сакун Д.І. запросила учнів бути присутніми під час розгляду кримінальної справи, де діти мали можливість спостерігали за порядком розгляду справи та фіксування судового процесу. Було продемонстровано роботу відеоконференцзв’язку та пояснено її функціонування та призначення.