flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено місцеву жительку за публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України

15 липня 2022, 11:07

Вироком Звенигородського районного суду Черкаської області від 13.07.2022 року визнано винною жительку Звенигородського району  у вчиненні    кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України - публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України.

У березні 2022 року, обвинувачена, в умовах воєнного стану, введеного в Україні на підставі Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, неодноразово перебуваючи на ринку  та   діючи умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, перед невизначеним колом осіб - працівників та відвідувачів ринку, число яких становило більше як 10 осіб, висловлювала публічні заперечення щодо здійснення військовослужбовцями Російської Федерації збройної агресії проти України.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення визнала у повному обсязі, визнала всі фактичні обставини, які їй пред’явлено у обвинуваченні.

Суд визнав Ш. винною у вчиненні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1111 КК України і призначити їй покарання у виді 10 (десяти) років позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг.

 Наразі вирок суду   не набрав законної сили.