flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ РОБОТИ СУДУ З ІНФОРМАЦІЙНИМИ ЗАПИТАМИ ЗА 1 півріччя 2022 року.

14 липня 2022, 09:49

                                                                    АНАЛІЗ

                                    РОБОТИ СУДУ З ІНФОРМАЦІЙНИМИ ЗАПИТАМИ

ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ» ЗА 1 півріччя 2022 року.

 

На виконання пункту 10 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі Закон) та плану роботи суду 2022 рік у Звенигородському районному суді Черкаської області проведено аналіз роботи із запитами на інформацію.

В результаті вивчення стану розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до чинного Закону України «Про доступ до публічної інформації»,вбачається, що за 1 півріччя 2022року до Звенигородського районного суду Черкаської області надійшло 5 запитів на отримання публічної інформації від громадян. Запити стосувалися щодо:

  • Щодо отримання інформації про участь адвоката у судових засіданнях протягом 2022 року;
  • Щодоотримання інформації про перебування технічних засобів на обліку суду
  • Щодо отримання інформації про розгляд справ упродовж 2021 року, щодо трудових спорів;
  • Щодо отримання інформації щодо нарахування заробітної плати працівникам апрату суду.

Запити, подані в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» як поштою, так і електронним зв’язком, були зареєстровані у відповідному журналі та розглянуті у строк, що не перевищував 5 днів з дня отримання запиту.

За результатами розгляду вказаних запитів на всі запити вчасно було надано відповіді та роз’яснення. По 1 запиту відповідно до ст. 22 Закону «Про доступ до публічної інформації»  частково запити перенаправлялися належному розпоряднику запитуваної інформації з одночасним повідомленням про це запитувача. На один запит було відмовлено у наданні інформації так як заява не відповідала вимогам закону України « Про доступ до публічної інформації».

Відповіді на запити що надійшли до суду були надані в письмовій формі та направлені запитувачам електронною поштою.

Крім того, відповідальною особою аналізується стан роботи із запитами на інформацію. Дана інформація оприлюднюється на офіційному веб-сайті суду в розділі «Новини».

    Результати проведеного узагальнення свідчать, що в Звенигородському районному суді Черкаської області робота із запитами на публічну інформацію, що надходять до суду, ведеться на належному рівні, здійснюється постійний контроль за якістю, своєчасністю та повнотою надання відповідей запитувачам. Відповіді на запити надаються судом своєчасно, є  змістовними, повними, вичерпними та достовірними.

 

Заступник керівника

апарату суду                                                                           Т.В.  Костенко