flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий процес у "Дії"

26 серпня 2021, 09:03

 «Менше, ніж за місяць ми змогли реалізувати пілотний проєкт у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України для застосунку «Дія», що полягає в надсиланні повідомлень про дату та час проведення судових засідань, в яких стороною по справі є користувач мобільного застосунку «Дія», - зазначив т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

За його словами, дедлайн запуску цього функціоналу було дотримано не тільки по часу, а й по даті. Олексій Сальніков наголосив, що цей сервіс запрацював у тестовому режимі у переддень відзначення 30-річниці Незалежності України.

«Сервіс реалізовувався фахівцями державного підприємства «Центр судових сервісів», що належить до сфери управління ДСА України, і є першим з переліку судових послуг, які надаватимуться через мобільний застосунок «Дія», - сказав очільник ДСА України.

Він також додав, що наразі в активній розробці вже перебувають сервіси: отримання судового рішення у справі, у якій особа брала участь; отримання виконавчого документа суду та сплата штрафу за рішенням суду у справах про адміністративне правопорушення.

Виконувач обов’язків директора ДП «ЦСС» Андрій Слюсаренко поінформував, що в повідомленнях для учасників процесу також буде міститиметься інформація про назву та адресу суду, номер зали судового засідання, єдиний унікальний номер справи, суть спору та список сторін.

З його слів, сервіс буде запущено в промислову експлуатацію одразу після підписання відповідного договору обміну між Державною судовою адміністрацією України та Міністерством цифрової трансформації України.

«На фінальному етапі розробки знаходиться сервіс надсилання користувачам «Дії» повідомлення про прийняті судові рішення по справах, в яких користувач є стороною. Відтак, людина зможе ознайомитися з текстом судового рішення через мобільний застосунок «Дія». Сам сервіс планується запустити в промислову експлуатацію на початку вересня 2021 року», - сказав Андрій Слюсаренко.

«Для нас надзвичайно важливо бути у числі тих управлінських структур, які активно використовують і розвивають цифрові технології в усіх сферах життя. Для Державної судової адміністрації України такою сферою є забезпечення діяльності судів, суддів та громадян, які звертаються за захистом своїх прав», - наголосив Олексій Сальніков.

Пресслужба ДСА України