flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ РОБОТИ СУДУ З ІНФОРМАЦІЙНИМИ ЗАПИТАМИ ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ» ЗА 1 півріччя 2021 року.

17 серпня 2021, 11:21

На виконання пункту 10 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі Закон) та плану роботи суду 2021 рік у Звенигородському районному суді Черкаської області проведено аналіз роботи із запитами на інформацію.

Відповідно до Закону кожна особа має право звернутися до суду із запитом на отримання публічної інформації незалежно від того, стосується ця інформація її особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. Запит на отримання публічної інформації може бути індивідуальним або колективним. 

Публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом.  Також Закон  надає право доступу до вже існуючої 

інформації (документів) і не вимагає створення у відповідь на запит нової інформації(зокрема, шляхом проведення аналітичної роботи).

Доступ до інформації забезпечується шляхом:

1) систематичного та оперативного оприлюднення інформації:

    - в офіційних друкованих виданнях;

    - на офіційних веб-сайтах в мережі Інтернет;

    - на інформаційних стендах;

    - будь-яким іншим способом.

2) надання інформації за запитами на інформацію.

Запит на інформацію подається фізичною або юридичною особою, об’єднанням громадян без статусу юридичної особи в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, електронною поштою, телефаксом або по телефону.

В результаті вивчення стану розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до чинного Закону України «Про доступ до публічної інформації»,вбачається, що за 1-ше півріччя 2021року до Звенигородського районного суду Черкаської області надійшло 9 запитів на отримання публічної інформації від громадян.

    Запити, подані в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» як поштою, так і електронним зв’язком, були зареєстровані у відповідному журналі та розглянуті у строк, що не перевищував 5 днів з дня отримання запиту.

    Чотири запити що надійшли до суду  становлять звернення з питань отримання нормативно правових актів створення Звенигородського районного суду, отримання посвідчень суддів та керівника апарату суду, указів про призначення суддів. Один запит стосується  інформації щодо підтвердження отримання електронного запиту судом. Один запит щодо отримання інформації про розгляд справи в суді. Два запити щодо отримання інформації про отримання премії та інших надбавок працівниками суду. Один запит щодо отримання інформації про призначення справ до слухання.

    За результатами розгляду вказаних запитів на всі запити вчасно було надано відповіді та роз’яснення. По 4 запитах відповідно до ст. 22 Закону «Про доступ до публічної інформації»  частково запити перенаправлялися належному розпоряднику запитуваної інформації з одночасним повідомленням про це запитувача.

     Відповіді на вказані запити були надані в письмовій формі та направлені запитувачам електронною поштою.

    Крім того, відповідальною особою  аналізується стан роботи із запитами на інформацію. Дана інформація оприлюднюється на офіційному веб-сайті суду в розділі «Новини».

    Результати проведеного узагальнення свідчать, що в Звенигородському районному суді Черкаської області робота із запитами на публічну інформацію, що надходять до суду, ведеться на належному рівні, здійснюється постійний контроль за якістю, своєчасністю та повнотою надання відповідей запитувачам. Відповіді на запити надаються судом своєчасно, є  змістовними, повними, вичерпними та достовірними.

 

 

 

 

Заступник керівника

апарату суду                                      Т.В.  Костенко